Kanovaren op de grens Noord Holland en Utrecht

In het Utrechts veenweidegebied aan de rand van het Groene Hart, op ongeveer twintig kilometer van Amsterdam, aan de Ringdijk 2e Bedijking in Mijdrecht ligt het melkveebedrijf van de familie Boer. De omgeving met zijn oer-Hollands karakter van polders, weidevogels, boerensloten en kronkelende riviertjes maakt recreŽren aantrekkelijk.

Er zijn tal van mogelijkheden om lekker buiten te zijn en de omgeving te verkennen. Op tweehonderd meter van de boerderij ligt het Routepunt Pondskoekersluis. Hier starten diverse wandel-, fiets- en kanoroutes.

Voor een uitstapje op het water kunt u een- en tweepersoons kajaks maar ook canadese kano's huren. Vanaf de steiger voor de boerderij kunt u uw tocht beginnen. Met een maal overdragen bij een kanosteiger zit u op de rivier de Kromme Mijdrecht. Wilt u een hele dag kanoen dan is een prachtige kanotocht van plusminus twintig door de polders van de Ronde Venen een aanrader.

Een lang weekendje de omgeving verkenen?

In de beschutte omgeving van de tuin is het heerlijk vertoeven in een hooiberghut. Een trekkershut met het uiterlijk van een karakteristieke hooiberg, geschikt voor vier personen.

Blik op de Wei

© 2009 Kanowebgids | Contact | Recente updates | Sitemap