Kanovaren bij Valkenswaard

Kanovaren over rivier de Dommel is een aparte belevenis. De Dommel stroomt vanaf het Belgische Peer al kronkelend door natuurgebied de Malpie, via Valkenswaard, naar Eindhoven richting 's Hertogenbosch... te Brabant. Ontdek per kano de pracht van het Kempische landschap en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult geraken. Door te kanovaren traverseert u de mooiste natuurgebieden van Brabant zoals t Hageven, de Plateaus en de eerder genoemde Malpie; zeer gevarieerde en waardevolle natuurgebieden in Brabant.

Dagelijks is het mogelijk te vertrekken vanaf het eindpunt de Venbergse Watermolen, vanwaar wij u met kano stroom-opwaarts brengen naar een van de twee voor onze kanoverhuur gebruikte instapplaatsen (te Neerpelt of te Borkel). U kiest uit 1-persoons kano's (kajak) en 2 3-persoons Canadese kanos. Indien gewenst kunnen wij zorgen voor spat-waterdichte tonnen om eventuele bagage in op te bergen. Ook zijn er zwemvesten beschikbaar: verplicht voor diegenen die niet kunnen zwemmen. Voordat u per kano vertrekt krijgt u een korte kano-instructie van een van onze instructeurs waarbij aspecten als omgang met natuur en milieu, veiligheid en techniek besproken worden. Daarna helpen wij u te water en kunt u uw peddel-techniek fine-tunen.

Op het eindpunt levert u uw kano weer in en bestaat de mogelijkheid om op het terras van de Venbergse Watermolen na te praten over het kanovaren door het prachtige Dommeldal.

Voor meer informatie: Puur Kanoverhuur

© 2009 Kanowebgids | Contact | Recente updates | Sitemap